Rineke de Wit heeft zich van jongs af aan breed muzikaal ontwikkeld als zangeres, hoboïste en pianiste. Inmiddels heeft ze als dirigent al meer dan 20 jaar ervaring. Bij Rineke staan enthousiasme, respect, kennis van zaken, muzikaliteit en een feilloze communicatie tussen koor en dirigent hoog in het vaandel.

Zij studeerde in 2008 af als musicoloog (MA), met als specialisatie muziektheorie, wat haar een vaardig pianospel, een kritisch analytisch inzicht, zuivere zang, een brede ontwikkeling en gemak in het arrangeren en schrijven van muziekstukken bezorgde. Bovendien volgde zij tweemaal de befaamde Kurt Thomascursus, onder leiding van bekende dirigenten, op een van de hoogste niveaus. Het werken met en enthousiasmeren van mensen bezorgt haar veel plezier, zowel tijdens solo-optredens en in haar privé-lespraktijk, als op de repetitieavonden met de verschillende koren die ze onder haar hoede heeft.

Rineke is op dit moment als all-round musicus werkzaam en treedt op in heel Nederland. Daarnaast dirigeert, arrangeert en componeert ze, schrijft artikelen over het muziekwetenschappelijke werkveld en verzorgt ze zang-coaching en workshops (voor bedrijven, scholen en particulieren). In februari 2016 heeft Rineke haar eerste eigen CD uitgebracht; Ode.

Voor meer informatie: www.rinekedewit.com


“Het geeft steeds weer voldoening om leiding te geven aan mensen die ontdekken dat ze meer met hun stem kunnen dan ze dachten”

Rineke de Wit